Dato: 14. Okt 2017
 
 
Sokndalsmestre i
Rally:
 
 2017: Frank Tore Larsen
2014: Anders Grøndal
2013: Svein Frustøl
2012: Svein Frustøl
2011: Svein Frustøl 
2010: Anders Grøndal
2009: Pål Try

 

 
  
 
 

Rally Sokndal blir fullblods! 
115 km fart, 8 etapper, service ved Sokndalshallen, internasjonal deltakelse. 23. August braker det løs!

Den 23. August vil årets rally bli arrangert, og det er en del nytt. Rallyet vil få færre men lengre etapper, slik at man i 2014 vil kjøre hele 115 km med fart. Dette løses ved at etappene over Hetlandsheia og Glubo slås sammen til 1 etappe, som da blir løpets lengste, 21 km. En ekstrem utfordring som vil starte dagen for deltakerne. Starten går kl 9 fra Sokndalshallen og ca kl 10 på Helleland. Veiene stenges 2 timer før første bil så man må være tidlig oppe for å finne en god plass.

For å få til denne monsteretappen vil årets transportetappe gå igjennom Egersund sentrum og ut til Helleland, dermed får også Egersunderne en smak av rally. Vi antar også at det blir mye publikum i krysset ved Eia/FV501. Traseen vil følge FV38 til krysset ved 501, så folk bør være tidlig ute om de vil ned til Eia med bil, samt være forberedt på å bli der en stund, siden vi skal kjøre etappen både kl 10 og kl 12.30.

Etter endt etappe setter deltakerne kursen mot Moi, der FV1 venter. Nytt av i år er at mesteparten av FV1 nå er asfaltert, knappe 3 km grus gjenstår, så løpet vil i år gå fra Skåland og helt over til Mydland tunell, en strekning på hele 15 km. Denne helt nye etappen er full av utfordringer, men er vanskelig tilgjengelig.

Service er i år lagt til Sokndalshallen. Etter å ha gjennomført Eia-etappen og Moi-etappen hele 2 ganger vil vi så gjennomføre klassikerne, den 10 km lange Nesvåg og 20 km lange Jøssingfjord, start ca kl 14.30 og 15.00. Nytt er igjen at transportetappen etter Jøssingfjord ikke gjennomføres, så bilene samles opp i Åna-Sira før de returnerer til Sokndal langs FV44 i vanlig tempo.

Etter dagens siste service kjører vi så Nesvåg nok en gang, før dagen avsluttes med den 3 km lange Kjelland-etappen, som tilsvarer de 3 første km av Jøssingfjord. Målgang blir så igjen på Sokndalshallen.

De nye etappene er bare en av de store nyhetene vi presenterer. Den andre er at vi går internasjonalt, som en del av West Euro Rally Cup. Igjennom hele året har ett lag fra Stavanger deltatt på de andre rallyene rundt omkring i Europa, og nå kommer deltakerne til Sokndal. I skrivende stund er det 7 utenlandske deltakere påmeldt. Disse er vant med relativt flatt terreng og veier som svinger lite, så de vil nok få seg en alvorlig overraskelse når de kommer til Sokndal.

Alt i alt så byr årets rally på det meste man kan ønske seg, vi ser frem til å se deg på Norges største asfaltrally.

Detaljinfo finnes på:

www.rallysokndal.no
www.westeurorallycup.euRSS FEED

© Hjelseth Computers